Rugbrød

Ingredienser:
300 g. rugmel
100 g. hvedemel
150 g. skårne  rugkerner
100 g. solsikkekerner
100 g. hørfrø
15 g. gær
2 spsk. mørk sirup
2 maltøl
1 spsk. olivenolie
sesamfrø
2 tsk. salt
En maltøl (33 cl.) lunes i en gryde. 50 g. af de skårne rugkerner, 50 g. af solsikkekernerne og 50 g. af hørfrøene opblødes sammen
med gæren heri. 2 tsk. salt tilsættes de øvrige tørre ingredienser, som blandes grundigt inden den lune væske langsomt tilsættes under
omrøring. Den anden maltøl tilsættes efter behov.
Dejen skal være let luftig.
Der røres i mindst 15 minutter.
En form smøres og dejen hældes i og glattes på overfladen, drysses med sesamfrø og stilles til hævning (tildækket et opvredet
viskestykke eller film) i køleskabet i mindst 12 timer. Bages i en forvarmet ovn på 200 grader en time.
Derefter tages det ud og afkøler på en rist. Jeg foreslår afkøling i ovn til dagen efter.
Tips: rugbrødet kan med fordel tilsættes 2 spsk. groftvalset havregryn, som også drysses på overfladen og stænkes med olivenolie.