Ingredienser: 15 g. gær 6½ dl. maltøl (2 maltøl) 2 spskf. olivenolie 2 spskf. øko maltsirup 3 spskf. ymerdrys m/ mørk farin 2 tskf. salt 1 spskf. sikorie 300 g. økologisk groft rugmel 150 g. højprotein-hvedemel 100 g. rugkerner 100 g. biodynamisk rugflager 100 g. solsikkekerner | Stuetempereret maltøl og gær blandes med maltsirup, olie og halvdelen af solsikkekernerne. De tørre ingredienser med salt kommes i røremaskinen og blandes let. Væsken tilsættes, som dejen nu kan optage det. Det hele æltes med rørspaden på trin 2 i mindst et kvarter. En rugbrødsform smøres, og den klæbrige dej fyldes heri. Dejen glattes og en kraftig kødnål stikkes hele vejen igennem flere steder. Rugkerner såvel som rugflager drysses ovenpå. Dejen hæver under et fugtigt viskestykke et koldt sted i mindst 8 timer. Bages i en forvarmet ovn ved 200 ° i 1 time midt i ovnen. (Varmluft 180 ° , hvad jeg dog aldrig selv har kunnet lide) Brødet afkøles på en rist og opbevares gerne i ovnen til dagen efter. |
