Lammesteaks

Ingredienser:
4 lammekoteletter
4 kartofler
1 helt hvidløg
frisk mynte
frisk citronmelisse
frisk rosmarin
mini majs
salt
peber
kokossmør
vand
Weberen tændes op til indirekte grill. Anbring først kartoffelpakken. “Grill” den i ca. 30 – 40 min., så på med lammekoteletterne.
Tiden kommer an på kødets kvalitet. Dansk lam er hurtigst klar, men det skulle ikke være noget problem – vi køber jo kun dansk.
Er man i tvivl så prøv det gode gamle råd – prik i kødet med en kødnål – er der klar saft – så OK.
Nye kartofler:
(køb dem ved landevejen, men vær sikker på, at det er egen avl).
Kartoflerne børstes og snittes i tynde skiver, krydderurterne skylles, klippes let i stykker, lægges i en alufoliebakke, så kartoflerne og
oven på et par klatter kokossmør, salt, peber, rosmarin og afsluttes med vand.

Lammesteaken:
(gerne fra boven – få din lokale slagter til at skære lammekødet i skiver på ca. 1½ cm.)
Snit steaken i kanten, gnid dem i kokossmør, salt, peber og frisk knust hvidløg.
Mini majsene (ikke dem fra dåser eller lignende – tal med din lokale landmand – små fodermajs smager som grønne asparges / grønne ærter).
Fruen vil have dem stegt på grillen med alt “tøjet” på – jeg foretrækker dem rå som grønne asparges.
Majskolberne kan dog spises, uden der skæres noget af.
Opskriften er slut, men fruen og jeg skal nu nyde “frugten” af arbejdet, som er meget let.