Fed julefredag


 
 
 
 
Ingredienser:


1 mandelkage (Coop)
2 butterdejsplader
250 gram marcipan
100 gram smuttede hakkede mandler
100 gram tørrede abrikoser

Pynt:
Mandariner i både og flødeskum.

 
To butterdejsplader optøes og rulles tyndt ud. En eller to smurte forme beklædes med butterdej. Marcipanen rulles ud i tynde pølser og lægges i formene.
De tørrede abrikoser anbringes deri. Det hele drysses med de smuttede og hakkede mandler. Den anden butterdejsplade lægges over formen og prikkes med en stegenål.
Formene sættes i en 200 grader forvarmet ovn og bages i ca. 20 minutter.
(Se til dem – ovne kan være forskellige – butterdejen skal være lysebrun).
Når formene er kolde pyntes kagerne med rigeligt friskpisket flødeskum
og mandarinbåde.

TIPS: til jul drysser jeg let med kanel blandet op med vaniliesukker. Det er GUF.
skal I have besøg af naboerne eller familien – så pisk 4 æg med 150 gram rørsukker og hæld henover og brug flammekasteren. Det er muligt, der er brug for lidt mørk farin, men vi er ovre i “den danske udgave” af Tiramisu.