Fasan

Ingredienser:
1 fasankok (plukket) ca. 1 kg. 10 skiver
tyndtskåret bacon
3 – 4 æbler
(der passer til fasan-jagttiden,
rød pigeon) 5 – 6 blå blommer
1 Stout øl
1/4 liter grøntsagsfond
salt
peber
Den rengjorte fasan drysses indvendig med friskkværnet salt og peber. Æblerne tyndskæres og blommerne frigøres for sten og skæres i kvarter. Ca halvdelen af hvert fyldes i fasanen.
Baconstykkerne lægges over fasanbrystet og den snøres med madsnor.
Rapsolie varmes i en gryde og en klat smør tilsættes.
Fasanen vendes i olie og smør og brunes godt på alle sider.
Resten af æbler og blommer tilsættes.
Stout-øllen hældes ved og fasanen simrer i ca 1½ time. Når den halve tid er gået tilsættes 1/4 liter grøntsagsbouillon, (kogt på
gulerødder, porrer, selleri, pastanak og et løg). Når fasanen er mør (et prik med en kødnål og saften er klar) er fasanen færdig.
Den indpakkes i staniol , mens væsken i gryden koges op evt. med et par kopper vand eller grøntsagsbouillon. Væsken sies og jævnes til en sauce. Husk tyttebær.