Ingredienser:
1 fasankok (plukket) ca. 1 kg.
10 skiver tyndtskåret bacon
3 – 4 æbler
(der passer til fasan-jagttiden,
rød pigeon)
5 – 6 blå blommer
1 Stout øl
1/4 liter grøntsagsfond
salt og peber

Den rengjorte fasan drysses indvendig med friskkværnet salt og peber.
Æblerne tyndskæres og blommerne frigøres for sten og skæres i kvarter.
Ca halvdelen af hvert fyldes i fasanen. Baconstykkerne lægges over fasanbrystet og den snøres med madsnor. Rapsolie varmes i en gryde og en klat smør tilsættes.
Fasanen vendes i olie og smør og brunes godt på alle sider. Resten af æbler og blommer tilsættes. Stout-øllen hældes ved og fasanen simrer i ca 1½ time.
Når den halve tid er gået tilsættes 1/4 liter grøntsagsbouillon,
(kogt på gulerødder, porrer, selleri, pastanak og et løg).
Når fasanen er mør (et prik med en kødnål og saften er klar) er fasanen færdig.
Den indpakkes i staniol , mens væsken i gryden koges op evt. med et par kopper vand eller grøntsagsbouillon.
Væsken sies og jævnes til en sauce.
Husk tyttebær.